Hatay’da Harbiye Şelaleleri

, GIA

Harbiye, Antakya merkezine 7-8 km kadar uzaklıkta, mesire yeri olarak kullanılan bir yer. Öyle yeşil ki…

Manavgat şelalesi gibi olmasa da, oldukça çok suyu olan minik şelaleleri var. Şelalelerin çevresine de restoranlar kurulmuş. Meşhur kömür ateşinde pişirilmiş piliç ve üstüne künefe yemeğe gidiliyor. Tarihteki ismi Daphne. Biliyorsunuz Antakya’nın defne sabunu çok meşhur. Hem Antakya’nın içinde, hem de Harbiye’de satılıyorlar. Defne sabunu alırken dikkat etmeniz gereken şu: Sabunlar içlerindeki defne oranına göre fiyatlandırılıyorlar. Örneğin içinde %20 oranında defne olan sabun da var, has defne sabunu da var. Ona dikkat edin, bilinçli olun. (Bize de bir satıcı anlattı.) Ayrıca, Harbiye’de ipekçi dükkanları da var. İpek dokumalı fularlar, kravatlar, kumaşlar veya gömlekler mevcut. Ama herkesin dediği, Samandağ‘daki ipeklerin daha kaliteli olduğu. Samandağ’a da gidecekseniz, oradan almayı tercih edebilirsiniz.

Biz Antakya merkezindeki Habib-i Neccar Camii‘nin önünden kalkan minibüslere bindik. 1.5 TL. Zaten uzun bir yol değil, 15 dakika kadar sürüyor. Harbiye merkezinde bahsettiğim dükkanlar var. Sohbet ettiğimiz bir Antakyalı, bize Kervan Restoran‘ı önermişti. Kervan Restoran, yolun üzerinde büyük, yemyeşil vadiyi yukarıdan gören, kapalı ve temiz bir restoran. Yemekten sonra, size sorarlar meyve mi künefe mi isterseniz diye dedi. Künefe istersiniz dedi. Harbiye’nin künefesi daha farklı oluyormuş, kadayıfı daha fazlaymış ve birçok insan bu tarz künefeyi daha çok seviyormuş. Biz bu tavsiyeleri dinlemeyip, şelalenin dibine inelim dedik.

Aşağı doğru kıvrılan yol üzerinde birçok restoran var. Plastik sandalyeli, çevresindeki sularda ördekler yüzen yerler. Hadi burada oturalım, daha sempatik, gazete de okuruz dedik (Cennet diye bir yer.). Ortaya birkaç tabak meze getireyim mi? diyen garsona, hadi getir bakalım dedik. Humus, babagannuş, soğansız bir çoban salata, yoğurtlu bir meze, biber salçası ve zahter getirdi. Zahter ve babagannuşu bayağı sevdim. Ardından da meşhur piliçten istedik. Bir pilici ikiye bölüp, kömür ateşinde pişiriyorlar. Mangalda tavuk yani. Acayip güzeldi diyemeyeceğim maalesef, fena değildi. Çok övülen bir tavuk olduğu için, beklentilerim büyüktü. Biz belki doğru bir yer tercihi yapamadık. Bir Antakyalı’nın dediğini yapmazsan başına gelecek bu GIA!

Neyse künefe ile keyfimiz yerine gelebilir diyorduk ki, künefeler 2 kişilik tepsilerde yapılıyormuş. Eşim sadece bir çatal alacağından, ben de en fazla 3-4 çatal almayı planladığımdan çok ziyan olacak diye yiyemedik:(  Toplam 50 TL verip çıktık. (Hesabı kontrol etmenizi öneririm.) Ortam güzeldi ama; çevrede ördekler dolaşıyordu, yemyeşil ağaçlar, şırıl şırıl su sesleri arasında sadece çay içmek bile keyifli. (Annemler de Şelale diye bir yerde oturmuşlar, onların da tavuğu önce az pişmiş gelmiş; sonra bir daha pişirtmişler; ama sonuçta memnun kalmışlar.)

Antakya ile ilgili diğer gezi notları:

Antakya Gezi Notları – 1
Antakya Gezi Notları – 2
Antakya’da neler yenilebilir? – 1
Antakya Gezi Notları – 3
Antakya’da neler yenilebilir? – 2
Hatay’da Harbiye şelaleleri
Künefe Dosyası
Antakya’da HATAŞ ürünleri

Pin It

7 yorum

  • çok sakin ve kafa dinlemek için ideal bir yer gibi gözüküyor GIA. Peki bu defne sabunun diğer sabunlardan farkı ne? Defne ten için yararlı bir şey mi ki acaba?

  • Defne sabununun cilde ve saça iyi geldiği söyleniyor. Ben banyoda yüzümü yıkıyorum, hatta saçımı da yıkıyorum 1-2 haftadır. Ama üstüne krem yapmam gerekiyor, benim saçımın yapısından dolayı. Sanki ince telli saçlara iyi gelir gibi.
    Doğal bir sabun sonuçta, eğer bir sabun saçınıza iyi geliyorsa, onu kullanmak lazım. Çünkü şampuanlar pek de hoş şeyler değiller, biliyoruz ki.

  • nisan ayında bizde arkadaşlarla antakyaya gittik.
    harbiyede ”hidro restorant” ta yedik.menüler hazırlamışlar gelen turist kafilelere,bizde o menülerden birini seçtik.resimdeki gibi tavuk ızgara,mezeler,içecek ve künefe toplam 12 tl insan başına.fiyat uygundu.
    tavuk çok geldi yiyemedim hepsini,ama güzeldi,.
    mezelerde çok güzeldi,özellikle humus ve zahtere bayıldım,çiğ köfte çok çıvık ve kötüydü,sıra geldi künefeye,ama ne yazıkki seve seve yiyemedik,peydirde bi garip koku vardı,sanki böyle inek kokusu gibi.
    aslında künefeyi esas antakyanın içinde yemek gerekiyormuş,bizde bilemedik.
    antakya hoşuma gitti,ne yazıkki fazla gezemedik,adanaya dönmemiz gerekiyordu.
    bir daha ki sefere daha biliçli gideriz inşallah.ama sana antepi tavsiye ederim,gitmediysen,git gör derim,yemekleri muhteşem,bakıçılar çarşısınada hayran kaldım.

  • Merhaba Mübeccel,
    Antep’i gördüm, ama gayet bilinçsiz gezmiştim. Bakırcılar çarşısını gördüm, meşhur bir-iki kebapçısında yemek yedim, o kadar. Bir daha gitmek isterim.

  • Merhahaba arkadaşlar. Antakya’ya kadar gelip Samandağ’a uğramamak olmaz. Burada lehmile varka’yı tatmanızı öneririm. Ayrıca dünyanın en büyük 3.sahili de Samandağ’da.

  • bence gayet güzel tavuğu ve senin ezdiğin gibi bir yerde değil. Herşeyi süper, ben çok bayılıyorum Harbiye ve şelalesine.

  • bence harbıye cok guzel bır yer bende hataylıyım her gun harbıyeye gıdıtorum

Bir cevap yazın

(E-posta adresiniz yayımlanmayacaktır.)

/>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Günün Önerisi: Sebzeli Lazanya

Popüler Yazılar

İrmik Helvası tarifi
Karadeniz'den Mısır Ekmeği tarifi
Lohusa Şerbeti Tarifi
Evde margarita nasıl yapılır?
Minestrone Çorbası tarifi
Kıvrılmış çikolatalar nasıl yapılır?
Un (Yalancı İşkembe) Çorbası tarifi
Ispanaklı Börek tarifi
(Bursa Usulü) Kaygana Tarifi
Ev Yapımı Fıstık Ezmesi Tarifi

Bloga e-posta ile abone ol

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 762 aboneye katılın