Okuyucularımdan Aslı, La Cucina Italiana dergisinin ilk sayılarında yer alan bir tiramisu tarifini çok beğendiğini ama dergiyi kaybettiğini söylemişti. Ben de evi karıştırıp, bahsettiği tiramisu tarifini buldum. Aynen yazıyorum. Aslı bu tarif sana:)
(Bu tarifin yanında da, bizim hazır kekten yaptığımız tiramisu pek gariban kalıyor:)
Malzemeler:
– 1 paket savoiardi (kedi dili)
– 500 gram mascarpone peyniri
– 5 yumurta sarısı
– 5 yumurta akı
– 75 gram toz şeker
– 3 çorba kaşığı Kahlua kahve likörü
– 2 kahve fincanı sert espresso
– 50 gram kakao tozu
– 100 gram rendelenmiş beyaz çikolata
İlk olarak toz şekerin yarısıyla 5 yumurta sarısını katı bir kıvam alana kadar mikserle çırpın. Geri kalan toz şekerle de 5 yumurta akını ayrı bir kapta, katı bir kıvama gelinceye kadar mikterle çırpın. Toz şekerle karıştırdığınız yumurta sarısını ve yumurta akını mascarpone peynirini de kaba ilave ederek iyice karıştırın ve bir kenarda bekletin. Diğer tarafta soğuk espressoyu ve kahve likörünü bir kaba boşaltın. Hızlı bir şekilde kedi dillerini kahve karışımıyla ıslatıp fazla kahvesini süzdürdükten sonra martini bardağına yerleştirin. Üzerini mascarpone kreması ile kaplayın.
Kedi dilleri ve kremayı 2 kat yapana kadar aynı işlemi tekrarlayın. Tiramisuyu bir süre buzdolabında bekletin. Tiramisuların üzerine kakao tozu serpip rendelenmiş beyaz çikolata ile süsledikten sonra soğuk olarak servis yapın.
Not: Fotoğraflar dergiden aşırma, hihihi:)
Ben de bir İtalyan arkadaştan almıştım İtalyan usulü Tiramisu tarifini, yukarıdaki tarifle hemen hemen aynı. Ve kesinlikle çok hafif aynı zamanda inanılmaz lezzetli bir tatlı oluyor. Türklerin uydurduğu tiramisuyla alakası bile yok :)
Blogumda paylaştım hatta. İlgilenenler için link burada.
http://ozgedenhaberler.blogspot.com/2011/08/italyan-usulu-tiramisu.html
çiğ mi? yiyemem ki :(
Çok güzel ellerine sağlık canım..
Sevgiler..
Hımm leziz gözüküyor. Ama ben kedi dili yapımını bulmalıyım önce.
Manyak anne Çiğdem
Aslında kedi dili yapımı da vardı La Cucina Italiana’nın bir sayısında. Ayrıntılı ayrınıtılı.
Ama onu da fotoğraflarıyla koyarsam, beni topa tutarlar diye korkuyorum:)
Kızım da bu tariften yapıyor ve hepimiz bayılıyoruz !