İsterseniz muffin kalıplarını, isterseniz tek tek satılan silikon top kek kalıplarını kullanabilirsiniz. Kahvaltıya gelen misafirler için hoş bir sunum olabilir. İçine siyah fasulye konmuş, ama siz istediğiniz malzemelerle doldurabilirsiniz.
Malzemeler:
– 1 kase siyah/kuru fasulye
– 1 kase haşlanmış mısır
– 1 kase rendelenmiş peynir
– 8 yumurta
– Çeyrek su bardağı krema veya süt
– Tuz, karabiber, kırmızı biber,…
Kalıpları biraz yağlayın. Mısırları ve fasulyeleri karıştırın. Kalıpların dibine birer kaşık yerleştirin.
Üzerine rendelediğiniz peynirlerden biraz serpin. Baharatlar, biraz süt/krema ve istediğiniz taze otlarla birlikte çırptığınız yumurtaları, peynirlerin üzerine dökün.
Çatal yardımıyla yerleştirin. En üstüne biraz kırmızı toz biber serpin.
Önceden ısıttığınız 180 derece fırında, 20-25 dakika pişirin.
Daha önce de fırında omletli ekmek yapmıştık. Yine misafirleriniz için değişik bir sunum isterseniz yumurtalı sosis tarifimize bakın. Renkli omlet tarifi de, ilginizi çekebilir.
Kaynak: Pinch My Salt – A Portable Ommlette
ya süper bunlar yapcam ama 13 yasındayım annem izin vermedi kendi yapcak
Selam:)
Kahvaltı olarak değil de yemekten önce bir değişiklik olsun diye hazırlanmak istenirse, sence fasülye yerine ne kullanılabilir?
Teşekkürler şimdiden.
Soğan seviyorsanız, taze soğan eklenebilir belki.. Genelde yumurta ile peynir sevilir, biraz eski kaşar rendeleyebilirsiniz belki.