Peynirli Börek tarifi – 2

, GIA

Annemin peynirli börek tarifi. Yine içeriğinde farklı birşey yok; ama sunumu çok hoş. Aşağıda verdiğim malzemeler büyük boy tepsi veya borcam için. Resimde gördüğünüz gibi ufak boy bir borcam kullanacaksanız, bütün ölçüleri yarıya indirip, tercihinize göre 1 veya 2 yumurta kullanabilirsiniz. Genelde anne tariflerinin olduğu gibi, bize göre bol yağlı bir börek.

Malzemeler:

4 yufka
3 yumurta
Yarım kilo süt
100 gram margarin
4 yemek kaşığı sıvı yağ
250 gram az yağlı beyaz peynir
1 kase maydanoz

Yufkaları masaya serin. Üzerlerine fırça veya elinizle hafifçe sıvı yağ sürün.  Çatalla ezdiğiniz beyaz peyniri, ince ince kıydığınız maydonozla iyice karıştırıp, böreğin harcını hazırlayın. Yufkanın her tarafına serpin. Ardından yufkayı, ne çok sıkı, ne de çok gevşek olacak şekilde düzgün bir rulo yapın. Oluşturduğunuz rulodan 2 parmak genişliğinde dilimler keserek, dik şekilde borcamın içine oturtun.

Yumurtaları ve sütü iyice çırpın. İçine erimiş ılınmış margarini katın. Ruloların her tarafına gelecek şekilde dökün. Böreği buzdolabında 1 gece bekletirseniz, harcını iyice çekip daha lezzetli olacaktır. İkram edeceğiniz zaman, 200 derece fırında yaklaşık 40 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Kesmeden önce mutlaka 15 dakika dinlendirin.

Tavsiye: Ruloları çok sıkı dizmeyin; pişerken biraz genişliyorlar. (Resimdeki böreği 2 yufkadan yaptım.)

Yukarıdaki malzemelerle yapılan böreği 10 dilim olarak düşünürsek,

1 dilim peynirli böreğin kalori değeri: 303 kkal

Farklı börek tarifleri için, aşağıdaki tariflere bir göz atın:

Sodalı börek
Ispanaklı börek
Tava böreği
Mercimekli muska böreği
Milföyden çiçek börekler
Ispanaklı peynirli yağsız kırpık börek
Ispanaklı / Patlıcanlı simit böreği
Çam ağacı içinde ratatouille
Baklava yufkasından börek
Kıymalı muska böreği

Pin It

31 yorum

  • Gerçekten çok güzel görünüyor, ellerinize ve emeğinize sağlık. Beğenmeyen beğenmesin.

  • slm .margarin koyulmasa olurmu ,ya da margarin yerine zeytinyağı koysak…margarinin zararları malum.

    • Olur Feride. Bir kere zeytinyağı ile dene istersen. Zaten eksik-fazla gelme oranına göre, ikinci yapışında kendi tarifini de oluşturabilirsin. Onu da bizimle paylaşırsın:)

  • Biz de yaptık çok güzel oldu. Tadı damağıma yapıştı.

  • Yufkaları tek tek mi sarıyoruz yoksa dördünü mü?

    • Yufkaları tek tek sarıyoruz Leyla.

  • bu böreği pişirmeden buzlukta uzun süre saklayabilirmiyiz

    • Ben daha önce bekletmedim, ama annem bekletiyor buzlukta.
      Benim buzlugum her daim dolu olduğu için, yer olmuyor:) ben bir gece buzdolabında bekletiyorum.

  • Böreği dün akşam hazırladım, deneme amaçlı sadece iki yufka kullanıp ölçüleri de birazcık azalttım ve bu akşam da afiyetle yedik oğlumla. Sunumu da, lezzeti de gerçekten güzel. Klasik böreğime veda ediyorum sayenizde, paylaşım için teşekkürler..

  • Sosuna soda eklesek nasıl olur acaba?

Bir cevap yazın

(E-posta adresiniz yayımlanmayacaktır.)

/>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Günün Önerisi: Sebzeli Lazanya

Popüler Yazılar

İrmik Helvası tarifi
Karadeniz'den Mısır Ekmeği tarifi
Evde margarita nasıl yapılır?
Lohusa Şerbeti Tarifi
Minestrone Çorbası tarifi
Kıvrılmış çikolatalar nasıl yapılır?
Un (Yalancı İşkembe) Çorbası tarifi
Ispanaklı Börek tarifi
Ev Yapımı Fıstık Ezmesi Tarifi
Actifry'da İri Bamya

Bloga e-posta ile abone ol

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 762 aboneye katılın