Karite Yağı (Shea Butter)

, GIA

Bir süredir içinde shea yağı olan ürünler kullanıyorum ve hoşuma gidiyorlar. Bir araştıralım dedim, neymiş bu shea yağı…

Karite yağı (shea butter), Afrika’da yetişen karite ağacının cevizlerinden elde edilen, uçuk sarı veya fildişi rengi bir yağdır. Dünya üzerinde bilinen en güçlü doğal nemlendiricilerden biridir. Genelde kozmetikte kullanılır. Shea yağı yenebilir, dolayısıyla yemeklerde de kullanılabilir. Örneğin bazı çikolatalar içinde, kakao yağı yerine kullanıldığı olur. Vücut sıcaklığında eridiğinden dolayı, deri tarafından kolayca emilir ve yağlı bir his bırakmaz.

Karite (shea) ağacı: Afrika ülkelerinde, özellikle de Burkina Faso‘da yetişen shea ağacı, ilk meyvesini 10-15 yaşında verir. Verimin en yüksek olduğu yaşlar 20-30 yaş arasıdır.

kariye shea ağacı

Karite (shea) yağının elde edildiği cevizler: Ağaç, 200 yaşına kadar meyvesini vermeye devam eder. Meyveler 4-6 ayda bir olgunlaşır ve ortalama bir senede 45 kg meyve elde edilir.

karite_cevizleri

Burkina Faso, kendi dillerinde “mutlu insanların ülkesi” anlamına geliyor, ancak yeryüzünün en fakir ülkelerinden biri. Eğitim paralı olduğu için (bir senelik eğitim yaklaşık 65$), eğitim düzeyi çok düşük. Dünyanın en düşük okuma-yazma oranına sahip (% 12.8). Bunun gibi fakir bir ülkenin ekonomisi içi, shea yağı oldukça önemli.

Shea cevizlerini işleyen Burkina Faso’lu kadınlar:

shea_yagi

Kullanım alanları: Başlıca kullanım alanı nemlendirici kremler, sabun, saç kremleri ve güneş koruyucuları. Sabunların içine %5-%7 oranında eklendiğinde, elleri yumuşatma etkisi oluyor. Başta L’Occitane ve Body Shop olmak üzere, bazı markaların kozmetik ürünlerinde shea yağı yerini buluyor.

Faydaları: 

  • Tüm vücut ve yüz için nemlendirici amaçlı kullanılabilir.
  • İçeriğindeki yüksek miktarda A ve E vitamini sayesinde, kırışıklıklarla başetmek için kullanılabilir. (Ayrıca kolajen üretimini de arttırdığı yönünde iddialar var.)
  • Çatlak, yara ve yanık izlerini nemlendirip, görüntünün düzeltilmesinde kullanılabilir.
  • Nemlendirici etkisi sayesinde, cildin rüzgar, güneş ve soğuğa karşı dayanıklılığı arttırır.
  • Ayak ve topukları yumuşatmak için, haftada 1 veya 2 kez kullanılabilir.
  • Gözenekleri tıkamadan, kuru saç diplerinin nemlenmesini sağlar.
  • Çok işlem gören saçların onarılmasında ve yumuşamasında etkilidir.

Pin It

20 yorum

  • Merhabalar,
    Afrika Burkino Faso’dan shea butter getiriyoruz. Ünlü firmalar ürünlerine %2 ya da en fazla %3 koyar bu da cilde çok fazla bir etki etmez. Hiç katkısız, gerçek shea butter için (ham hali) iletişime geçebilirsiniz. Ben bizzat kendim denedim ve bir çok şeyde mucize tedavi sonuçları gördüm.

    • Size nasıl ulaşabilirim Shea Butter için?

  • Merhaba,
    Shea butter ürünleri için size nasıl ulaşabilirim. Teşekkürler,

    • Biz satıyoruz, Africa’dan getiriyoruz. %100 doğal sadeayturk@hotmail.com ulaşabilirsiniz.

  • Merhaba;
    Burkina Faso’dan shea butter (karite yağı) getiriyoruz.Karite yağını işlenmemiş doğal olarak getirdiğimiz için ciltteki etkisi çok büyük oluyor. Arzu edersenız veya bilgi almak isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.

    05423989536

  • Aldığım dalan olive kremin içeriğinde butyrospermum parkii butter maddesi var. Araştırdığımda shea butter kelimesi karşıma çıkıyor. Ama kremin arkasında shea yazmadığı için tam olarak shea yağı mı değil mi anlayamadım. Kısaca sorum şu: butyrospermum parkii butter = shea yağı mı yoksa başka bir madde mi? Cevaplarsanız sevinirim, teşekkürler.

  • Merhaba İtalya’dan ithal ettiğimiz %100 saf ve soğuk sıkım yöntemlerle doğal olarak elde edilen Shea yağı içinhttp://kozmobio.com/index.php?route=product/product&product_id=90

    Aynı şekilde http://www.kozmobio.com adresine girip sipariş verebilirsiniz

    Ayrıca Yine Saç bakımında kullanabileceğiniz Shea yağlı şampuan, saç maskesi ve spreyi için de aynı site üzerinden alım yapabilirsiniz

    Eğer telefon ile sipariş vermek isterseniz 0224 443 42 59 nolu numaradan bize ulaşabilirsiniz

    email yolu ile ulaşmak için info@athenaskozmetik.com adresine e-posta atabilirsiniz

  • Hakikaten süper bir yağ.Allahın hikmeti ağaçtan elde ediliyor .Saçlara etkisi ve deri rahatsızlıklarına bire bir.butun şampuan firmaları kullanıyor.Ama naturel olması lazım.ağır bir kokusu var ama 2-3 hafta da sonuç veriyor.ara ara kullanmakta fayda var.kendim kullanıyorum.Nemlendirme ve yararlandırması çok güzel.Bize mali den geliyor.ben senegaldeyim ama her yerde bulabilyoruz ,naturel varsa kullanın derim.1 kg mı 2 sene gider zaten….saygılar..

Bir Cevap Yazın

(E-posta adresiniz yayımlanmayacaktır.)

/>

Günün Önerisi: Köfte Tarifi

Böreklerden Seçmeler

Tatlılardan Seçmeler

Diyet Kategorisinden Seçmeler

INSTAGRAM’DAN…