Fırında Yumuşatılmış Ayva tarifi

, GIA

1 kişi için malzemeler:

1 ayva
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı hindistan cevizi

Ayvanın çekirdeklerini çıkarıp; ister dilim dilim, ister küp küp doğrayın. Üstüne tarçın ve hindistan cevizini serpin. Mikrodalga fırın kullanırsanız 7 dakika, normal fırında ise 200 derecede 15-20 dakika kadar pişirin. Ilık olarak servis yapabilirsiniz.

1 porsiyonun besin değerleri: 100 kkal, Karbonhidrat: 24 gr.

Tavsiye: Ayvayı doğrarken, isterseniz kabuklarını da soyabilirsiniz.

Kısa bilgi: Bence ayva ile ilgili aktarabileceğimiz en ilginç bilgi; Türkiye’nin dünya ayva üretiminde 1 numarada olduğudur. Dünya üzerinde Avustralya hariç hemen hemen her yerde üretilmektedir.

Neredeyse her meyve sebze gibi faydaları saymakla bitmeyen ayva meyvesi; kalpteki sıkıntıyı ve çarpıntıyı azaltması ve ağız kokusunu gidermesi ile bilinen bir meyve. İshali önlemede ve hazımsızlığı gidermekte de kullanılmaktadır. Damar sertliğine ve karaciğer tembelliğine iyi geldiği de bilinmektedir. Herhalde bizim tarafımızdan en iyi bilinen özelliği, içerdiği yüksek karbonhidrat miktarı sebebiyle oldukça tok tutmasıdır.

Pin It

7 yorum

  • Datlusunun üzerine de gaymağı bastınmıydı dadından yenmez.

  • Hanımlar mı ? Hafif Tarif blogu altın gününe dönmeye başladı galiba. Göbeğin ne kadar büyütülebileceğinin sınırını yazardım şimdi buraya ama neyse :)

  • Bak senin için bir post daha ekledim deniz anası… Blogu hafif çizgisinden kaydırmaya çalışıyorsun ama elimden geldiğince çizgimi bozmayacağım:)

  • Deniz anası çok haklı. Bu meyvelerin yanında 1 top sade dondurma da gayet güzel gidebilir.

  • GIA ya katılıyorum
    zaten dondurma mevsimi de geldi,
    bu tatlıyı dondurma ile yersek tatlının
    masum formatını da bozmamış oluruz diye düşünüyorum.
    Deniz anasının kaymak önerisi ise göbek büyüten
    bir lezzet o yüzden dondurmadan şaşmayalım hanımlar:)

  • Offf bunu görünce aklıma geldi de, Amerika’da ayva yok, yani en azından hiç yaygın değil :( Bu sayede ben de Wikipedia’dan şunu öğrendim, ayva bitkisi burada tutmamış, bakteriler yüzünden. Oldu mu şimdi, canım çok çekti! GIA, geldiğimde bak bunu mutlaka istiyorum, tatlı senden “light” dondurma benden :) Hatta bence sen yakında dondurma tarifi de koyarsın ;)

  • Istediğin bu olsun şekerim, 10 dakikalık iş:) Bu arada, dünden kalan ayvaların bir kısmını da bugün yedik. Sanki ılık halinden daha lezzetli geldi bana. Yani soğuyunca da rahat rahat yiyebilirisiniz.

Bir cevap yazın

(E-posta adresiniz yayımlanmayacaktır.)

/>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Günün Önerisi: Sebzeli Lazanya

Popüler Yazılar

Enginarlı Pilav tarifi
Tavada Az Yağlı Patates Kızartması tarifi
Supangleli Kek tarifi
Evde tel şehriye yoksa???
Alinazik / Ali Nazik tarifi
Karadeniz'den Mısır Ekmeği tarifi
Fairy ve Tavada Et Pişirme Yöntemi
Nanaimo Bar tarifi
Dondurma Külahı tarifi
Evde margarita nasıl yapılır?

Bloga e-posta ile abone ol

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 762 aboneye katılın