Nereden veya kimden öğrendiğimi bilemiyorum, ama bir dönem fırından aldığım ekmek hamuru ile pizza yapardım. Tabii incecik olmazdı, ama lezzeti yerinde olurdu. Ona benzeyen bu tarif de çok hoşuma gitti. Ben sucuk-sosis ağırlıklı bir pizza hazırlardım hep; ama bence peynir ve domatesten oluşan daha sade pizzalar daha hafif ve güzeller.
Malzemeler:
– 1 ekmek hamuru
– 2-3 çorba kaşığı pesto sosu (Hazır satılanlardan alabilir veya zeytinyağı, fesleğen, dolmalık fıstığı blenderdan geçirerek hazırlayabilirsiniz.) veya taze fesleğen yaprakları
– Pizzanın üzerini kaplayacak kadar mozzarella peyniri (150-200 gr)
– 2 orta boy domates
– 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yağladığınız bir tepsiye veya borcama ekmek hamurunu yayın. Ekmek hamuru oldukça yumuşak ve yapışkan bir hamurdur. Yaymak biraz zor olabilir, ama yılmayın:) Üzerine incecik bir tabaka halinde pesto sosunu sürün. Eğer pesto susu kullanmıyorsanız, hamurun üzerine biraz zeytinyağı gezdirip taze fesleğen yaprakları dizebilirsiniz.
Sosun üzerine biraz tuz serpin. Ardından dilimlediğiniz mozzarella peynirlerini döşeyin. Kaşar peyniri de kullanabilirsiniz; ancak o zaman sıradan bir pizza elde etmiş olursunuz. Bence mozzarella peynirinde ısrarcı olun.
Peynirlerin üzerine incecik dilimler haline getirdiğiniz domatesleri yayın. Ardından üzerine yine ince peynir dilimlerini yayın. İstediğiniz bir kata da taze fesleğen dilimlerini döşeyin. 170 derece fırında 30 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra, üzerine çok az miktarda sızma zeytinyağı gezdirebilirsiniz.
Pizzamızı 6 porsiyon olarak düşünürsek,
1 dilim fesleğenli domatesli pizzanın kalori değeri: 313 kkal
Tarifin aslı: Tomato-Basil Pizza, Two Ways
harika çok güzel ve pratik bir tarif,
sabah, akşam, akşam üstü her vakitteki yemek saatine uyabilecek bir lezzet.
Joker menü listeme koydum bile bu tarifi:)
Haroka gorunuyor, hem de ne kadar pratik! Pizza fani degilim ama canim cekti bak :)
merhabalar bende denedim bu tarifi gerçekten çok güzel ellerinize sağlık. harika oldu pizzam ;) hoş o kadar çok yemeseydim iyiydi ama neyse ben kotanyi baharatlarının pizza harcını kullandım birde çok güzel oldu. mutlaka deneyin bu tarifi.