Çiğ Besin Diyetinde 6. Gün

, GIA

(Hatırlatma: Yorumlar, resimler ve tarifler bana değlil, arkadaşıma ait. Ayrıntılı bilgi için, Çiğ Besin Diyetinde 1. Gün‘e bakın.)

6. gün – Cuma:

.

İzlenimler:

1. Bugün karnım dümdüz, çok rahatım, çok hafif hissediyorum kendimi. Gece yatarken biraz açtım (Hafif yediğim günlerde hep olur). Kilo vermekten değil de, içim bomboş sanki, tüy gibiyim.
2. Bu haftaiçi uzun zamandır ilk defa çok derin, güzel uyudum.
3. Açlık diye bir şey yok. Sadece insanın damak tadı değişiyor böyle böyle. Pişmiş değil filizlenmiş nohuta alışıyorsun. Salatalara alışıyorsun.
4. Benim için tek sorun sıcak yemek olmaması. Hayatımın her döneminde sıcak yemek istedi canım.

.

Kahvaltı (10.00): Muzlu süt: Muz, maca, kenevir tohumu, almond milk
.
Öğle (13.30): Esmer pirinçli salata
.
Malzemeler:
– Esmer pirinç karışımı
– Turuncu dolmalık biber
– Mısır (çiğ değil)
– Salatalık turşusu
– Maydanoz
Pirincin yenmesi için mutlaka ufak da olsa bir işlemden geçmesi gerekiyor. Yani bir şekilde önceden yeterince su emip şişmeleri lazım ki, midede şişip rahatsızlık vermesin, mideye kan hucüm edip insanı halsiz bırakmasın. Pirinçleri önce normal suda, sonra da sıcak suda ıslattım.

*** Hiç bilmediğim bir şey: İnsan midesinde pirinci işlemek için hiçbir enzim yokmuş. Kesinlikle insan vücuduna uygun bir yiyecek değilmiş pirinç.
*** Pirincin içinde bir çeşit bakterinin hücreleri var (olabilir), ayrıca hazımsızlık da yaptığından pirinci çiğ yemeyin diyorlar. Ne kadar çok çiğ pirinç hastası var inanamazsınız. Millet resmen bağımlı gibi çiğ pirinç yiyor. Ama daha da önemlisi, pişirmekle o hücreler ölmüyormuş ve oda sıcaklığında filizlenebiliyorlarmış!

“Uncooked rice can contain spores of Bacillus cereus, bacteria that can cause food poisoning. When the rice is cooked, the spores can survive. Then, if the rice is left standing at room temperature, the spores will germinate into bacteria. These bacteria will multiply and may produce toxins (poisons) that cause vomiting or diarrhoea. Reheating the rice won’t get rid of these toxins.”

İzlenimler:
1. Pişmemiş pirinç çok anlamsız, gereksiz, aptal bir şey. Tatsız, çıtır çıtır çiğnenen saman gibi bir şey. Salatanın tadı müthişti, ama pirinçlerin çoğunu bıraktım. O kadar kötü ki pirinç, midem bulandı.
2. Sanırım bir daha hiç beyaz pirinç yemek istemiyorum.
3. Uzun araştırmalar sonucu pirincin de filizlenebildiğini, bu şekilde, çiğ pek yenmediğini öğrendim. Aferin bana!
.
Akşam (19.00): Evvelki günden kalan nohutlu ıspanaklı salata + ton balığı
.
İzlenimler:
1. Biraz baydık filizlenmiş nohuttan.
2. Bugün Philip McCluskey‘nin kitabı geldi. Raw Food Fast Food. Yayınevi yok arkasında, kendi basıyor kitabı. Şimdiye dek gördüğüm en güzel pratik tarifler var içinde. Hiç alet edevat gerekmiyor, malzemelerin çoğunun alternatifi var. Eğer bu kitap daha önce geçseydi elime, çok daha ilginç şeyler yerdik. Haftaya burada tarifler deneyeceğim yine.
3. Domates salatalık, ıspanak vs. biraz çok olmuş sanırım. Hep onları kullanıyoruz. Halbuki buzlukta dolu sebze var, enginar var.. Daha sebze namına hiçbir şey yemedik, fırsat olmadı çünkü. Aynı şekilde yeşillik olarak da sadece salata ve ıspanak yedik, hala bile ıspanak var evde. Sonra mantar yapılabilir.. Marine edilince herşey çok rahat yenir.
4. Eşim su kaynatmaya başladı. Bonfile pirzola vs. hayalleri kuruyor :) Kesinlikle kilo verdi, o açıdan mutlu.
5. Ben çok mutluyum çünkü:
a) Daha güzel uyuyorum, geceleri çok az uyanıyorum, bazen hiç uyanmıyorum.
b) Karnımda şişlik olmuyor.
c) Bir hafta içinde hiç ama hiç açlık hissi duymadım. Bunu şuna bağlıyorum: İşlenmemiş yiyecekleri mide kendi işliyor, o yüzden uzun çalışıyor sonra da dinleniyor.
** Cluster tipi baş ağrım geçmedi, ama onun beslenme ile pek ilgisi yok aslında. Ancak başladığımdan beri sıfır migren. Yine de şu an migreni geçirdi demek iddialı olur.
5. Eşimi susturmak için bir şey yapmam şart, yaşasın Philip McCluskey! Brownie en kolayıma gelen oldu.
.
Gece (21.00): Brownie. Ben biraz değiştirdim elimdekilere göre.
.
Malzemeler:

– 1/2 bardak fıstık ezmesi (Çiğ değil, asıl tarifte kenevir tohumu yağı var, daha bir krema kıvamıdır diye tahmin ediyorum.)
– Hindistan cevizi rendesi  (Tatlıların üstüne dökülen susam boyundakiler)
– 2 kaşık kakao (çiğ değil)
– 2 kaşık agave
– 1 kaşık bal
– 1 tutam tuz
– 1 tutam acı biber

Bunu hamur gibi yoğurduktan sonra, ya kabın dibine yayıp soğuduktan sonra kesiyorsun, ya da şekilli şekilli kesebilirsin. İster buzlukta dondurup, ister dolapta soğutup, ister anında yenebilir. Ben gingerbread kullandım, toplamda 8 tane çıktı. Dolapta 10 dakika soğuttuk. 2 tanesini ben yedim kalanını eşim. Elle tutulup ısıra ısıra yenebiliyor.
Yazar aynen şöyle demiş: Ne kadar sağlıklı bir atıştırma olsa da dikkat edin, inanılmaz bağımlılık yapar, nasıl yediğinizi bile anlamazsınız. O yüzden de tuz ve biber kattım ki, sizi biraz yavaşlatsın. Çok doğru :) Görüntü ve kıvam brownie gibi gerçekten. Tabii ki aynı şey değil ama bu da müthiş bir tatlı, rahatlıkla öbürünün yerine geçer.
Pin It

7 yorum

  • Bak hakikaten benim vücudum kendini biliyor:) Pilavı 6 haftada bir yerim neredeyse. Canım çeker ara ara, demek bir bildiği varmış (Kesinlikle insan vücuduna uygun bir yiyecek değilmiş pirinç.) Bunu da ilk kez öğrendim çok şaşırdım! Bu arada kakao ve acı biber ŞAHANE olur – yersin ve geride gırtlağı dilin arkasını derinden yakan bir acı kalır – çok severim! Hoş tarifler oluyor- birikiyor burada! Devamını istiyorum, yorum yapacak fırsat bulamasam da okuyorum! Tebrikler…

  • Arkadaşların daha ne kadar devam edecekler? Bunu bir yaşam tarzı haline getirebilecekler mi yoksa dönemsel birşey mi? Bir nevi detoks olarak uygulanıyor sanırım.
    Pirincin glikoza ve akabinde yağa hızlıca dönüştüğünü duyduğumdan beri ağzıma sürmedim. Oysa ki ne severim domatesli ve tereyağlı pilavı:D

    • Şu an sabah ve akşam çiğ yemeye devam ediyorlarmış. Kadın olan, öğlen de çiğe dönmeyi düşünüyor. O çok mutlu bu yeni beslenme tarzından. Kilo da verdiler. Muhtemelen detoks da olmuştur vücutları için.

  • Çok işe yarıyor, güzel bir site.

  • Merhaba sitenizi yeni buldum ve çok beğendim! Size bir sorum olacak. Siz Türkiye’de almond milk, maca, agave gibi malzemeleri nerede buluyorsunuz? Hatta şeker katılmamış tamamen doğal badem ezmesi nereden alabilirim?? Ben uzun süre Kanada’daki okulumdan bu yıl mezun oldum ve çok özledim bunları. Teşekkürler!

    • Zeynep hoşgeldin.
      Burada Çiğ Besin Diyeti’ni uygulayan, benim Amerika’da yaşayan bir arkadaşım; o yüzden o rahat buluyor bahsettiklerini.
      Ben Türkiye’de bu dediklerini bulamyorum. Bir ihtimal agave satılıyor olabilir, ithal ürün satılan yerlerde.
      Yurtdışına çıktıkça getiriyorum, mesela chia seeds, agave falan.
      Doğal badem ezmesini evde yapabilirsin aslında, biraz tarif bakınsan yabancı sitelerde. Ben geçenlerde fıstık ezmesi yapmıştım; tabii dışarıdakiler gibi olmadı:) Ama hem doğal oldu, hem şekersiz.
      Almond milk yapmak mümkün, hem internet’te tarifler var, hem de ben sana şipşak birşey söyleyebilirim: Kabuğu soyulmuş bademleri blender’a koyup karıştırmaya başlıyorsun, bu arada da içine hafif hafif su ekliyorsun. İstediğin kıvam (süt-krema) oluncaya kadar azar azar su eklemeye devam ediyorsun.

  • Selam

    Şu Mr.Phillip’ in kitabından biraz daha bahseder misin?
    E-Bookları varmış alsam mı diye düşündüm ama ne kadar kolay ve işe yarar tarifler bulunduruyor. Kullandığı dil nasıl? Malzemeler kolay bulunabilir cinsten mi? Tarif ettiği şeyler insanın canını çektirecek cinsten mi? vs..vs..
    Ben de birkaç türkçe kitap var ama bir tanesi hariç hepsi nerdeyse imkansız tariflerden oluşuyor. 2 aydır çiğ vegan dietteydim. Şimdi biraz biraz süt ürünleri ve çorbalar ekledim. Ben dışardan ürün satın alarak yapmıştım şimdi bir süre de yuzde %50 çiğ %50 pişmiş olarak hayatıma devam etmek istiyorum fakat tarifler arıyorum. Sen kitaplardan bahsettiğini görünce sormak istedim.
    Bu arada siten çok güzel, çiğ tariflerden vazgeçmeyip biraz daha ağırlık verisen sevinirim.

Bir cevap yazın

(E-posta adresiniz yayımlanmayacaktır.)

/>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Günün Önerisi: Sebzeli Lazanya

Popüler Yazılar

Karadeniz'den Mısır Ekmeği tarifi
(Bursa Usulü) Kaygana Tarifi
Un (Yalancı İşkembe) Çorbası tarifi
Evde margarita nasıl yapılır?
Dondurma Külahı tarifi
Enginarlı Pilav tarifi
Probiyotik yoğurt ile normal yoğurdun farkı
Vişne Reçeli tarifi
Nanaimo Bar tarifi
Fairy ve Tavada Et Pişirme Yöntemi

Bloga e-posta ile abone ol

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 762 aboneye katılın