Antakya’da neler yenilebilir? – 1

, GIA

“Hatay’da neler yenir?” gibi iddialı bir soruya cevap vermeyeceğim. O kadar da iddialı değilim. Ancak sorup soruşturup, fikir alıp gittiğimiz ve yediğimiz şeylerden bahsedeceğim. NTV’deki Vedat Milor‘un programında da izledikten sonra Sultan Sofrası‘nda bir öğle yemeği yemeğe karar verdik. Gittiğimizde çok kalabalıktı, bir grup geldi dedi garson. Bahsettiği grup bizdik aslında, bizle aynı uçaktan inen kalabalık:) Mönüde yazan herşey, hergün bulunmuyormuş. Örneğin pilav çeşitleri, sulu et yemekleri, tatlı çeşitleri gibi. Günlere göre mönüde çıkanlar değişiyor. Bir gün akşam 8 gibi uğradık, yemek bitti dediler. Pazar günü de kapalı. İçki de yok. Öğlen ve öğleden sonra saatleri için daha uygun gibi.

Önce oruk dedikleri, biraz kalınca bir içli köfte yedik. Bulgurdan oluşan dış kısmı, standart bir içli köfteden  biraz daha kalın. Ağzınıza daha çok bulgur tadı geliyor. Kaytaz böreği de başka bir ara sıcak. Avuç içi kadar mayalı bir hamurun üzerine; baharatlı, soğanlı, nar ekşili bir kıyma karışımı koyuyorlar. Lezzetli birşey, ancak geldiğinde sıcak değildi. Sonradan öğrendim, zaten sıcak sıcak yenmiyormuş. Pastanedeki minik pizzalar gibi düşünün. Tabii kıymalı birşeyi sıcak yemeyi tercih ederdim.  Aynı şekilde serimsek de soğuktu. Serimsek de, incecik hamurdan yapılan, içi kıymalı bir börek. O da fena değildi, ama sıcak olsa daha olumlu şeyler söyleyebilirdim.

Neyse hep kötü konuşmayayım: Adana kebap istedik. Onların fotoğrafını çekemeden bittiler. Neyse ki, o tabak tamamıyla çok sıcaktı ve çok lezzetliydi. (Sonradan bir kez daha yedik.) Gayet güzel, şiddetle tavsiye edilir.

Tatlı olarak da, kabak tatlısı aldık. Kireçte pişmiş kabağın üzerine tahinli şerbet dökmüşlerdi. O da güzeldi. Kabak tatlısı en sevdiğim birkaç tatlı çeşidinden beri, ama kireçte pişmişini çok az tatmıştım. O yüzden karşılaştırma yapamayacağım, iyi veya kötü diye. Fakat dışı kıtır kıtır, içi yumuşak ve çok iyi pişmişti. Biraz şekerleme gibi geliyor bana kireçte pişirilince. (Sen ne anlarsın kabak tatlısından demeyin lütfen:) Tahinli kabak tatlısını çok severim, ama kireçte pişmeyenini tercih ederim:) İçecek olarak da sadece su içtik. Toplam hesap 29 TL geldi, gayet makul. Bir kere de, sakin bir gün gitmekte fayda var.

Sultan Sofrası’nda, götürmek için nar ekşisi, ceviz reçeli, kabak tatlısı gibi şeyler de satılıyor. Biz de ceviz reçeli aldık. Ama ben size bir yer daha söyleyeceğim alışveriş yapacağını, sabırlı olun.

Antakya ile ilgili diğer gezi notları:

Antakya Gezi Notları – 1
Antakya Gezi Notları – 2
Antakya’da neler yenilebilir? – 1
Antakya Gezi Notları – 3
Antakya’da neler yenilebilir? – 2
Hatay’da Harbiye şelaleleri
Künefe Dosyası
Antakya’da HATAŞ ürünleri

Pin It

5 yorum

  • Merhaba, Antakya gezi notlarınızı okudum.

  • Antakya’ya gidip de Adana kebap yenir mi ya? Talihsiz bir seçim olmuş, dünyalar kadar yemek çeşidi olan bir yer için…

  • bencede antakya mutfagı cok zengin…

  • gerçekten inanılmaz kötü seçim antakyanın en güzel yemek yapan yerinde adana yemeği yemişssiniz çok kötü bir seçim

  • Merhaba :) Tesadüfen sitenize misafir oldum. Antakya ile ilgili yazılarınız ilgimi çekti. Ben de İskenderun ve Antakya ile ilgili bir site hazırlamaya başladım.. Ünlü yerleri ve yemeklerini elimden geldiğince paylaşmaya çalışacağım. Sizi de siteme beklerim. :)
    Sevgiler

Bir cevap yazın

(E-posta adresiniz yayımlanmayacaktır.)

/>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Günün Önerisi: Sebzeli Lazanya

Popüler Yazılar

Karadeniz'den Mısır Ekmeği tarifi
İrmik Helvası tarifi
Tavuk Marinesi (Terbiyesi) tarifi
Fırında Patatesli Pırasa tarifi
Portakallı Ispanak Salatası tarifi
Julie & Julia
(Bursa Usulü) Kaygana Tarifi
Tahinli Kurabiye tarifi
Zeytinyağlı Pırasa tarifi
Hindistan Cevizli Kurabiye tarifi

Bloga e-posta ile abone ol

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 762 aboneye katılın