hafif tarif

kalorileri ile birlikte verilmiş resimli yemek tarifleri

5.Mart.2012

Dukan diyeti yapanlar, dışarıda yiyecek birşeyler bulamadıklarından bahsediyorlar genelde. İspanya’da bir süpermarkette, sırf Dukan ürünlerinden oluşan bir bölüm gördüm.

Dukan Diyeti Ürünleri

Ürünlerden birkaçını fotoğrafladım. Diyet bu kadar ilgi görmeye devam ederse, yakında Türk üreticiler de bu tip ürünlerden çıkarmaya başlayacaklar…

Dukan Diyeti Ürünleri

Dukan Diyeti Ürünleri

Dukan Diyeti Ürünleri

Beğendiniz mi? İşe yarar mı bunlar sizce?

”Hazır Dukan Ürünleri” için 7 yorum var.

  • Viga diyor ki:

    Geçen hafta yediğim herşeyi besin cetveline girmiştim, bugün ortalamalarını aldım. Günlük ortalamalarım:

    1360 kcal,
    100 gr karbonhidrat,
    100 gr protein,
    60 gr yağ.

    Bunun içinde 2 ağır spor günümde ikişer portakal var ama onun dışında da günlük 80-100 gr karbonhidrat süt ürünlerinden, sebzelerden ve et ürünlerinden alınabiliyor. Bu arada yaptığım modifiye Dukan değilmiş. Dukan zaten ağır spor yapanlara günde 100 gr karbonhidrat ve 200 ml meyve suyu veriyormuş. Ben de 200 ml portakal suyu içeceğime 2 portakal yemiş oldum.

  • Viga diyor ki:

    Yok unutulmayacak umarım :) Ama koruma diyeti öyle çok yan ürün gerektirmiyor, bana şimdi çeşit lazım, tavuk ve yumurtadan gına geldiği için kaçamaklar yapıp duruyorum.

    Bu arada ben Dukan yaparken o kadar da düşük kalorili yemiyorum, iki lokma tavukla doyamadığımdan olsa gerek :) Gerçi benim diyetim tam Dukan da sayılmaz, meyvesiz ve az da olsa kuruyemişsiz herhangi bir beslenme düzenini kabul etmediğim için benimki “modifiye Dukan” oluyor :)

  • GIA diyor ki:

    E İspanya dönüşü Dukan diyeti unutulacak mı o zaman? :) O zaman hepsi geri gelir o kiloların, gelmez mi???

  • GIA diyor ki:

    Diyetin çok fazla dikkat çekmesinin sebebi kısa zamanda kilo verdirmesi. Karbonhidratı ve yağı sıfırlayan tüm diyetler gibi.
    Ben hala desteklediğimi söyleyemeyeceğim maalesef. Geçen sene, ilk defa piyasaya çıktığında 4-5 gün denemiştim. Ancak hayatımın en büyük kabızlık problemini yaşayıp, bir daha yanına yaklaşmadım. Kilo vermemek mümkün değil ki zaten. Et tok kalmayı sağlıyor. Ama dikkat ederseniz Dukancıların yediği günlük besinlere, toplam kalorilerini toplayın, çok çok düşük; şok diyet kategorisinde. Yani hem az kalori alıyorsunuz, hem de sırf protein, hem bol su. E kilo kaybedilmeyecek de ne yapılacak?

  • Viga diyor ki:

    Yaa… Mayıs’ta İspanya’ya gidiyorum, koli koli alırdım bunlardan; ama kiloları İspanya’dan sonra vermenin çok anlamı yok, bikini orada giyilecek sonuçta :)

  • Son günlerde ben de incelemeye başladım bu diet şeklini, bunca insan denediyse vardır bir bildikleri dedim. Aslında bazı tarifler de hoşuma gitmedi değil hani. Günlük yaşantımıza azıcık fark katmak için özellikle bizi can evimizden vuran soslar mesela kesinlikle ilgi çekici… Reyon olarak ayrıştırılması her halde trendin farkında olan bir yatırımcının eseridir:)

  • SİMLA diyor ki:

    Dukan’ın kendi ürünleri:)Türkiye’ye ancak Dukan.tr sitesi açıldığında gelebilir.Tabi Fransa boykotundan nasibini almazsa:)

Bir Cevap Yazın