hafif tarif

kalorileri ile birlikte verilmiş resimli yemek tarifleri

14.Temmuz.2008

kıymalı lazanya tarifi

Beşamel soslu, kıymalı ve havuçlu lazanyamızın tarifi Jülide’den… Kıymasız, sadece sebzelerden oluşan bir lazanya isterseniz, sebzeli lazanya tarifine bakabilirsiniz.

Malzemeler:

- 1 paket lazanya (500 gr)
- 300 gr kıyma
- 6 küçük veya 3 büyük havuç
- 1 kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 100 gr az yağlı kaşar peyniri
- Tuz, karabiber, kırmızı biber

Beşamel sos için malzemeler:

- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı kadar yağsız süt
- Tuz, karabiber

Lazanyaları, içine biraz tuz eklediğiniz kaynar suda makarna haşlarmış gibi haşlayın. Lazanyanın içini yapmak için, bir tavada kıymayı, yemeklik doğradığınız soğanı, rendelediğiniz havuçları ve salçayı iyice kavurun ve pişmesi için bırakın. Sulandırmak için biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.

Beşamel sos için, tencereye tereyağı ve unu koyup, unun rengi değişene kadar kavurun. Ardından azar azar sütü ekleyip sürekli karıştırarak, sosun boza kıvamına gelmesini sağlayın. İstediğiniz miktarda tuz ve karabiber ilave etmeyi de unutmayın.

kıymalı lazanya tarifi

Yağlanmış orta boy bir borcama bir kat lazanya yaprağı dizin. Üzerine biraz beşamel sosu döküp, bir sıra daha lazanya ile örtün. İsterseniz her kata azar azar, isterseniz toplamda 2 kata gelecek şekilde kıymalı içi de döşeyin. Bu şekilde kat kat, börek gibi bir hal alacaktır. En son kata kaşar rendesini yayarak, 180 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra, biraz dinlendirip, yanında karışık bir yeşil bir salata ile ikram edebilirsiniz.

Lazanyanın 100 gramında 350 kalori bulunmakta. Yani bir pakette 1750 kalori. Karbonhidrat oranı oldukça yüksek bir besin.

Tavsiye: Yukarıdaki lazanyayı 9 porsiyon olarak düşündük. Bir dilimi, içindeki harçla birleşince oldukça doyurucu oldu. Miktarını abartmazsak, yanında sadece salata ile arada bir yiyebileceğimiz bir yiyecek olduğunu düşünüyorum. Jülide Piyale marka lazanya ile yemeğin daha güzel olduğunu söyledi, benden söylemesi. Kaşar peynirini isterseniz katların aralarına da rendeleyebilirsiniz.

1 dilim kıymalı havuçlu lazanyanın kalori değeri: 413 kkal

”Kıymalı Lazanya tarifi” için 19 yorum var.

  1. clementine der ki:

    Havuç yerine mantar koysak, gene bu güzel görüntüyü yakalayabilir miyiz?


  2. GIA der ki:

    Bence yakalarız. Hatta ben peynir ve maydonoz koymayı düşündüm bir sonraki sefere. Kıymayı çok sevmediğimden. İstediğimiz sebzeleri tavada çok az yağ ile kavurup koyabiliriz de. Ne de olsa, yemek yapmak tamamen hayal gücü işi.


  3. deniz anası der ki:

    Bu nasıl bir hafif tariftir :) ha bundan bir porsion yemissin, ha bir külçe altını bütün halinde mideye indirmissin ayni sey :)


  4. GIA der ki:

    Yok canım, o kadar da değil. Ama 1 dilim yiyeceksin ve yanında sadece salata olacak.


  5. clementine der ki:

    Segili GIA sana lazanya hakkında bir adet sorum var, lazanyada her kata başamel sos konulmalı mı?


  6. GIA der ki:

    Bu tarfi o şekildeydi. Lazanyada şöyle bir sorun olabiliyor: Yaprakların birbirine yapışıp, kalın bir makarna kütlesi oluşturması sorunu. Her kata biraz iç koyarsak, en azından bu yapışma sorununu çözeceğimize inanıyorum. Aralara koymayıp, en üste koyayım diyorsun anladığım kadarıyla. Neden olmasın? Aralara da biraz kaşar rendele o zaman ki, kıymalı makarnadan lazanyalığa terfi edebilsin:)


  7. clementine der ki:

    Bu bilgi için teşekkürler GIA, çünkü her kata başamel sos koyunca çok ağır bir tad oluşuyor
    ve görüntü ne kadar güzel olursa olsun lazanyayı yemekte zorluk çekiyor insan.


  8. Feyza der ki:

    Merhabalar!!!

    Size lazanya’yı daha nasıl kolay yapabilirsiniz söyletim!

    Kiymalı karışımı biraz sulu yapın ve lazanaya makarnasını HAŞLAMAYIN!

    Pişirme süresi yaklaşık 1 saat oluyor fakat hazırlama süresi kısalıyor.

    Ben haşlamadan yapıyorum.


  9. GIA der ki:

    Kutunun üzerinde de haşlamadan yapma tarifi vardı ama ben cesaret edemedim. Bir sonraki denememde haşlamadan yapacağım. Teşekkürler Feyzacım. Ayrıca, lazanyaya dair başka ipuçların veya tariflerin varsa, bizimle paylaşmanı çok isterim.


  10. şerife der ki:

    Tarif için teşekkürler,

    Denedim ve çok hoş bir sonuç aldım misafirlerim bayılarak yedi, her kata beşamel sos ekledim çok fazla olmasada yalnız beşamelin sütünü biraz fala ekledim o nednelede çok ağır olmadı.

    Çok teşekkürler gerçekten.

    Sağlıcakla kalın:)


  11. GIA der ki:

    Oh oh, pek sevindim cicim:)


  12. tuğba der ki:

    merhaba!
    öncelikle ellerinize sağlık,ilk kez lazanya pişireceğim ve tarif oldukça tatmin edici umarım başarılı olurum ki olursam sizinle paylaşacağım sağlıkla kalın:)


  13. beste der ki:

    lazanya bir makarna çeşidi midir?


  14. beste der ki:

    gıa lütfen söyler misin;?gülmek yoq…


  15. GIA der ki:

    Evet makarna çeşidi. 4 parmak enince, 20 cm kadar boyunda plakalar halinde makarnalar.


  16. aslı der ki:

    Merhaba, tarifinizi denemiştim daha önce çok da güzeldi.Bir şey sormak istiyordum, acaba tüm malzemesini, haşlanmaya gerek olmayan lazanyayla beraber tepsiye hazırlasak, ertesi gün pişirsek, bir zararı olur mu ki lazanyaya bekleme süresi? Ne dersiniz?


  17. GIA der ki:

    Bana sorarsaniz birşey olmaz. Börekler de buzdolabında bir gece bekleyince daha lezzetli olur ya, belki lazanya da daha lezzetli olabilir bakarsınız.


  18. doruk der ki:

    Tamam iyi hoş da, bu tarif bildiğimiz lazanya tarifi… Dukan diyetine özel bir tarafı yok ki…bence bu kadar karbonhidratlı bir yemekten kaçınmak gerek… sadece kıymalı makarna çok daha makul olabilir. Bu kadar zorlukla verdiğimiz kiloları almak var işin ucunda…


  19. GIA der ki:

    E zaten buna Dukan’a uygun lazanya diyen mi var? Sitedeki her yemek Dukan’a uygun değil Doruk, yanlış anlaşılmasın.



Yorum Bırakacağım